Följ mötet med medeltidens mest betydande personer

Detta är en dagbok där vi följer forskningsprojektet kring Magnus Ladulås och hans anhöriga. Kvarlevorna av sju personer i Magnus Ladulås grav i Riddarholmskyrkan i Stockholm undersöks under april 2011. Efter att skeletten har mätts upp och analyserats sker en återbegravning i maj. Fram till hösten pågår en forskningsfas i laboratorium, efter detta finns en preliminär rapport planerad till september/oktober.

 

Projektet är en fortsättning på undersökningen av Birger jarl och hans grav i Varnhem våren 2002. Följ det spännande detektivarbetet kring kartläggningen av några av medeltidens mest betydande personer.

 

Projektet är ett samarbete mellan Västergötlands museum genom fil dr. Maria Vretemark (vetenskapligt ansvarig), Rättsmedicinalverkets avd för rättsgenetik i Linköping, Uppsala universitet, Stockholms universitet, Högskolan på Gotland, Stockholms medeltidsmuseum (samordnande), stenkonservatorer under ledning av Marie Klingspor, Västarvet och Svea television som filmar hela projektet (bl a för Vetenskapens värld i SVT).

 

Tillståndet har utfärdats av Riksmarskalksämbetet och Riksantikvarieämbetet.

 

Genomförandet har gjorts möjligt genom generösa bidrag från Berit Wallenberg fond, Torsten Söderbergs fond, Kungliga Vitterhetsakademien, Västergötlands fornminnesförening, Samfundet St Erik och Stiftelsen Grevillis fond. Ett gott samarbete med Statens Fastighetsverk och Kungliga hovstaterna har också varit en förutsättning för projektets genomförande.


Kommentarer
Postat av: Gesunden

Fint att ni kallar det dagbok, jag tycker ni skulle ta och göra det även i titelraden! F.ö. finner jag själva projektet ytterligt intressant!

2011-04-12 @ 10:27:05
Postat av: Mattias

hej!

Följer med intresse! Skall bli intressant. Skulle dock vilja säga att jag är besviken på bildmaterialet på sidan. Fler foton med större och med högre upplösning skulle uppsakttas något enormt!

Lycka till.

2011-04-13 @ 07:56:56
Postat av: Runde

Dubbelklicka på bilden så blir den större.

2011-04-15 @ 16:07:59
Postat av: Göran Sundgren

Det här ska bli mycket intressant. Det kommer jag följa varje dag. Hittade hit först idag 18 april.

Hls Göran

2011-04-18 @ 10:19:25
URL: http://goransundgren.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0