Uppstartsmöte i kyrkan 4 april

Den här dagen träffas alla inblandade i projektet i kyrkan för att få veta av Marie hur arbetet har gått såhär långt och för att detaljeplanera de närmaste dagarnas arbete. Denna dag fastställer vi slutgiltigt själva gravöppningsdagen till tisdagen den 12 april. Då är alla förberedelser klara och alla inblandade kan vara på plats. Dessförinnan ska en tillfällig ställning för locket byggas bredvid och locket ska lyftas en aning för att rullar ska kunna föras in under.Gravtumban inspekteras av stenkonservator Marie Klingspor och kollegan Marcel. Under det liknande gravmonumentet bakom vilar Karl Knutsson Bonde (som var kung i Sverige tre gånger under åren 1448-1470)


Den här måndagen får vi också instruktioner för hur vi tar oss in i och ut ur kyrkan av slottsarkitekten Calle samt diskuterar olika rutiner kring nycklar och andra praktiska detaljer.


Bildtext fr v: Kyrkoarkitekten Calle Althoff instruerar larmsystemet och arbetsgruppen går igenom hur sakristian kan göras om till tillfälligt forskarrum. En litografi över Magnus Ladulås kranium finns i ett av kyrkans inre rum. Kistans träställning inspekteras.


Kommentarer
Postat av: Anja

Det var lite kyligt i kyrkan.

2011-04-04 @ 23:43:28
Postat av: Christianidun

Good people of togo i was here ok.

2012-07-11 @ 14:17:49
URL: http://christianidun.blogbow.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0