Måndag 11 april: Sarkistian blir tillfälligt forskarrum

Idag gick pressinformationen ut och den här bloggen blev offentlig. Det har varit minst sagt intensivt den senaste veckan och det resulterade i en del trassel med siffror som tryckfelsnisse hade varit framme och pillat på (i det här fallet gick Nisse under namnet Frida).

Efter en del korrigerande och fixande med det ena och det andra gav vi oss iväg upp till kyrkan för att göra de sista förberedelserna inför morgondagen. Mia (Maria Vretemark), som är vetenskapligt ansvarig för hela projektet, hade kommit upp från Skara under helgen för att stanna här under den närmaste veckans arbete.


Mia och Ray fixar sakristian
Mia och Ray pysslar i sakristian. Hur fick allt plats därinne?

Tillsammans tömde vi sakristian på de saker som till vardags förvaras där, sopade och fejade lite och ställde in bord och lampor. Sakristian kommer under de närmaste veckorna att fungera som forskarrum. Det är utmärkt eftersom benen på så sätt kan förvaras säkert i ett låst utrymme i kyrkan under undersökningsperioden.

Voilá! Fullt fungerande forskarrum.

Avslutningsvis placerade vi ett bord bredvid själva gravtumban för att ha någonstans att ställa kopparskrinen från 1916 när de plockas upp i morgon. Nu är allt klart inför den stora dagen i morgon. Bara att gå hem och sova - om man kan...
/Frida


Kommentarer
Postat av: Helle

Jättespännande! Sånt här gör mig glad. Såg artikeln i DN imorse och hittade länken till bloggen. Hoppas ni skriver mycket och i detalj för oss historienördar som aldrig blev arkeologer själva :)

2011-04-12 @ 09:31:05
Postat av: Anna

Spännande arbete, men snälla: Uppdatera oftare och gör bilderna större. Nu är materialet en aning otillgängligt och det var väl inte meningen?

Skriv mer och gärna varje dag! Jag vill att mina barn ska bli intresserade av denna blogg och ert arbete med Ladulås grav.

2011-04-12 @ 09:49:09
Postat av: Ann Helen Lindroos

Lycka till!!!

2011-04-12 @ 10:16:31
Postat av: Anja

Vad duktiga ni är! Längtar efter att se både er och Magnus & co snart när jag kommer till Stlm i morgon :).

2011-04-12 @ 21:06:47
Postat av: Anja

Hej

När vi får lite ledig tid ska vi ladda om fotona så de blir större när du klickar på dem, bra tips!

Vår ambition är att skriva något varje dag nu när det händer som mest.När återbegravning har skett blir det lugnare, men har vi för avsikt att då och då lägga ut lite fördjupningsmaterial, i väntan på den preliminära rapporten.

2011-04-15 @ 11:48:16
Postat av: Molly

Fin blogg du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)

2011-07-11 @ 10:01:53
URL: http://gravidforsakring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0